Immunerősítő gyógygombák
A kínai és távol-keleti gyógyászat és táplálkozás, évszázadok óta alkalmaz sokféle, részben kulináris élvezetet is nyújtó, számtalan értékes hatóanyaggal rendelkező gyógy gombát különböző területeken. A kínai hernyógomba kivonata például a pekingi olimpia alatt támogatta a női atléták kiemelkedő fizikai teljesítményét, mivel fokozta az izmok oxigénfelvételét. A gombák egyik fő alkotóeleme a béta-glükán, mely egy összetett cukor molekula és jól ismert az immunerősítő hatása.
A C-vitamin, a D-vitamin és a cink is támogatja az immunrendszer normál működését. Kevesen tudják, hogy szervezetünkben a legtöbb C-vitamin a fehérvérsejtekben dúsul, hiszen ők vannak a védelmi vonal legelején.
A narancs színű goji bogyó régóta ismert, jelentős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező igazi un. superfood. A fekete gojibogyó antioxidáns hatása azonban a hagyományos narancs színű változatnál tízszer erősebb.